True
Yamarin on vienyt sydämeni kahdesti!

Yamarin-veneet täyttävät pyöreät 50 vuotta tänä vuonna. Tämä syntymäpäiväsankari on tärkeä osa niin Venekeskusta, kuin minun omaa suhdettani veneilyyn. 

Yamarin-merkki syntyi Yamahan ollessa Keskon maahantuoma perämoottori. Brändin loi Keskon nerokas suunnitelma myydä Yamaha-perämoottoreita enemmän, jos ne myytäisiin yhdessä Suomessa valmistetun veneen kanssa. Yamarin-nimi muodostui Yamaha ja Marine sanoista.

Venekeskuksen edeltäjä myi Yamarin-veneitä Kemiönsaarella jo 1990-luvulla. Nykyinen Kemiönsaaren Venekeskus Oy jatkaa näin ollen pitkiä kemiöläisiä Yamarin-perinteitä. Yhteistyö Yamahan ja sen läheisyydessä olevien venemerkkien kanssa on ollut intensiivistä ja tämän yhteistyön innoittamana Venekeskus avasi 2019 liikkeen ja huollon myös Tammisaareen. 

Nykyään Yamaha on oma maahantuontifirmansa ja on rakentanut omat jälleenmyyjä- ja huoltoverkostonsa. Niin ikään Yamarin on Inhan Tehtaiden venejälleenmyyjien myynnissä. Ei ole kuitenkaan ihan yllättävää, että myös Venekeskuksen uusimman myytävän venemerkin, Quarken Boats Oy:n taustalta löytyy myös Kesko- ja Yamaha-lähtöisiä henkilöitä. Myymämme Suvi-veneet käyttävät myös vanhoja Yamarinilta ja Keskolta hankittuja venerunkomuotteja. Historia on läsnä joka päivä meidän myyntityössämme. Maan kauneimmassa saaristossa on todella hienoa kuulua Yamaha ja Yamarin myyntiverkostoon. 

Historian huminan voi kokea myös, kun venekeskuksessa käy veneostoksilla asiakkaita, jotka kertovat isovanhempiensa aikoinaan ostaneen veneen meiltä. Venekeskuksen vaihteen puhelinnumero on pysynyt samana yli 20 vuotta ja senkin kautta tulee yhteydenottoja, jotka alkavat esim. ”Minulla oli tämä numero tallennettu…”. Pitkät perinteet luovat näin myös luottamusta tulevaan.  

Me 1970-luvulla syntyneet Yamarin-fanit, minut mukaan lukien, osaamme jo taustapeiliin katsomalla arvioida menneiden ja tulevien suhdanteiden ylä- ja alamäkiä. Meille veneihmisille oma vene on hyvin tärkeä. Luotettavat ja asiakkaiden arvostuksen ansainneet brändit ovat niitä, jotka loppujen lopuksi vievät voiton. 

Yamarinin suosio näkyy 2021 vuoden rekisteröintitilastoissa. Kymmenestä Yamarin-tyyppisestä veneestä, yksi kolmasosa on tosiaan Yamarin-veneitä. Muut merkit jakavat sitten tilaston loppuhännän.

Olen elämäni aikani ajanut kahdella omalla Yamarinilla. Molemmat ovat olleet erittäin hyviä ja kannustan kaikkia lasikuituveneen hankkimista miettiviä olemaan rohkeasti yhteydessä minuun. Vaikka olen Yamarin-venemyyjä, olen myös Yamarin-asiakas. 

Juhlin 50-vuotiasta Yamarinia ylpeyden tunteella.  

Anders

Kohtaaminen, jonka muistan

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.