True
Yamaha, Revs Your Heart

Dagar på sjön har alltid fått mitt hjärta att slå snabbare. Yamaha har länge påverkat mitt hjärta och jag håller också med deras mission, det japanska ordet ”Kando” som fritt översatt skulle kunna sägas betyda känslan av att vara riktigt nöjd och tillfreds på djupet och samtidigt känna sig berusad av förväntan. Som man känner, då man upplever något fantastiskt. Det är nämligen så jag känner mig just nu.

Ett stänk av saltvatten svalkar ansiktet och barnen jublar då båten flyger fram över vågorna. Det är inte bråttom, men familjen väntar redan på att gå runt i gästhamnen och vidare utforska lokalsamhället på ön. Då man anlöper hamnen och långsamt glider fram, märker man hur varmt det är, det doftar både solkräm och flytväst. Senare lagas det mat och alla lugnar ner sig för att äta och umgås tillsammans. Ungarna har fått en ny kompis som hänger med på middag. Ett sommarminne som detta tränger sig på djupet, man kan känna längtan till skärgården året runt. Man behöver inga bilder, eftersom hela den minnesvärda dagen kan ses som film på insidan av ögonlocken.

Vi som bor på landet eller i städerna kring kusten kan så enkelt höja vår livskvalitet genom att vistas mera på sjön. Båtar kan vara mycket olika, graden av äventyrskap kan den också justeras men gemensamt är ändå frihetskänslan och upplevelsen av den underbara naturen. Våra gästhamnar och andra samlingsplatser i skärgården har god stämning och man kan känna samhörighet. Det bästa med dessa dagar på sjön är ändå det att hela familjen kan uppleva allt tillsammans. Ibland ställer man sig själv de viktigaste frågorna i ensamhet, också då är båten en bra plats, jag förstår varför man kan vilja fiska en disig lördagsmorgon i oktober helt ensam, helt i fred.

Den djupa lyckan och elektriska förväntan jag känner nu har med Båtcentret att göra. Min vän Ben Lindström köpte Kimitoöns Båtcenter för några år sedan. Nu kommer jag att bli vd för firman. Vi delar en dröm om ett växande båtcenter som tar hand om sina kunder i skärgården. Vi vill att folk skall få njuta av att vara på sjön och skapa goda minnen. Vi motiveras förstås av försäljningen och bredden av bytesbåtar men satsar stort på service och vinterförvaringstjänster. Området erbjuder goda vinterförvaringsmöjligheter i.o.m. industrins strukturomvandling på de gamla fabriksorterna. Vi kommer att kunna administrera detta, för att det skall bli en problemfri båtsommar för våra kunder.

Alla ni som känner att det är nu minnen skall skapas: Välkomna att komma och besöka oss! Jag vågar lova att båtfebern kan botas och att vi ses på sommaren på de bästa ställena i provkörningens tecken i vårt unika skärgårdshav. Jag måste verkligen säga att ”My heart got revved by Yamaha”.

Anders

On aika peitellä vene talviunille

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.