True
Veneitä vesille 7/päivässä, 7 päivää viikossa

Olen saanut työskennellä työpaikoilla, joilla aikaikkunat esim. toimituksille aina ovat olleet tosi tiukat. Headhunterina oli tiedossa selvä päivä, jolloin esim. uuden myyntijohtajan piti aloittaa työt. Konebusineksessä taas lumikoneet tarvitaan ennen ensilumia ja niittokoneet ennen heinäpoutia. 

Juuri tällä tavalla venekauppa eroaa esim. autokaupasta, kaikki haluaa veneensä vesille tiettyyn aikaikkunaan ja tämän takia vene on paremminkin jonkun firman ”uusi myyntijohtaja” tai Destian lumiaura.

Tällaisilla työpaikoilla olen havainnut, että henkilökunta venyy poikkeuksellisen paljon kiiresesongilla. Ehkä kaikille ihmisille ei sovi tällainen kuminauhan äärimmäinen venytys, mutta joillekin taas tasaisen tappava ”kilometritehdas 8-16” olisi hyvin vastenmielistä puuhaa. Varmaan tämän syklisyyden takia itsenilaiset työhullut hakeutuvat tai päätyvät juuri esim. venealalle.

Kun työmäärä kasvaa tosi isoksi on tärkeää keskittyä yhden asian kerrallaan tekemiseen kunnolla. Jokaisen huolimattomuusvirheen joutuu, entistä kovemmalla kiireellä korjaamaan myöhemmin. Kovan paineen alla ei saisi hermostua ja kaikkein kovimmassa kiireessä ei voi kiukutella esim. työkaverille. Kuitenkin kiireen loputtua on arvioitava suoritusta ja oppia seuraavaa kiirejaksoa varten. 

Kiireen keskellä tekemisen tarkoituksen ymmärtäminen auttaa henkisessä jaksamisessa. Venekeskuksessa tavoitteemme ei ole pelkästään veneiden myynti ja luovutus. Emme esim. laske kuinka monta moottoria tänään saatiin kiinni veneisiin. Meidän missiomme on asiakkaiden huolettomat päivät merellä ja henkilökohtainen palvelu. Ponnistellessamme tätä tavoitetta kohden, jokaiselle ad hoc asennetulle plotterille tai satamapressun erillistilaukselle on merkitys. Jos asiakas saa näistä huolettomampia päivä merellä ja voimme henkilökohtaisella palvelulla sopia asiakkaan kanssa asiasta, niin kaikki käy.

Työ on iso osa elämää, mutta työ ei ole koko elämä. Kun asiakkaat keskikesällä toteuttavat omia matkasuunnitelmiaan ja seikkailuja merellä voi meidän henkilökuntamme ottaa rauhallisemmin. Joku saattaa ajatella, että meillä venemyyjillä on maailman paras työ, kun voimme työn puolesta mm. opiskella miten uudet venemallit toimivat eri olosuhteissa.  Ja kyllä se on niin, että tämä on ihan unelmatyö. Työ on merkityksellistä ja asiakkaan onnentunteen uudesta veneestään saattaa tuntea jokaisessa sähköpostissa, puhelussa tai whatsup viestissä. Sitten vielä lisäksi samankaltaiset työkaverit takaavat, että kiireen keskellä on myös hauskaa.

Tervetuloa veneliikkeisiimme! Vaikka luovutussirkus voi luoda kiireentunnetta, ehdimme kyllä sopia kaupoista. Meillä on kourallinen uusia venepaketteja vielä myymättä tehtaan putkesta ja uusia mielenkiintoisia vaihtureita tulee nyt riviin joka päivä. Nähdään!

Anders


Veneilyn ekosysteemi – 3 keskeistä asiaa

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.